L'Ajuntament de Girona va presentar ahir la Cyberweek 2017, la setmana de la promoció tecnològica a la ciutat. L'esdeveniment tindrà lloc del 4 al 8 de setembre a l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona i reunirà experts en la temàtica de 7 països d'arreu del món. Es tracta de les segones jornades que organitza a la ciutat l'Associació catalana per a la promoció tecnològica, amb el suport de l'Ajuntament de Girona i l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona.

L'objectiu de la Cyberweek és incrementar les oportunitats de creixement econòmic a les comarques gironines mitjançant la promoció de les noves tecnologies, aplicables tant a l'I+D com a les empreses. En aquesta segona edició, la Cyberweek se celebrarà al llarg de 5 dies, durant els quals tindran lloc diverses xerrades, tallers i espais de networking entre les empreses i el públic assistent.

Les jornades, que comptaran amb 18 ponents de fins a 7 països de tot el món -Estats Units, Iran, França, Israel, Rússia, Anglaterra i Xina-, tractaran temes relacionats amb el terme fintech o tecnologia financera, amb el sector industrial 4.0 i la internet de les coses o amb la seguretat informàtica i la protecció de dades, i les activitats quedaran repartides en quatre esdeveniments: Fitnech, Smartcities, Overdrive i Hackaton.

A la presentació d'ahir hi van assistir l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l'Ajuntament, Glòria Plana Yanes; el director de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG), Joaquim Salvi, i el president de l'Associació catalana per a la promoció tecnològica, Pau Muñoz. Aquest últim va destacar que «causarà molt renom» i que l'esdeveniment «permetrà la formació dels futurs estudiants».

El desenvolupament local i l'impuls de l'activitat econòmica relacionada amb la innovació i les TIC és un dels pilars de les polítiques municipals de l'Ajuntament de Girona, que considera la Cyberweek d'enguany una gran oportunitat per continuar donant recolzament al teixit empresarial gironí i per seguir posicionant la ciutat en l'àmbit de la innovació i del turisme de congressos, amb repercussió nacional i internacional. Madrenas va afegir que l'acte «aporta riquesa, però de qualitat i sostenible i que és «una prioritat per nosaltres». L'any 2016, Girona va acollir la primera jornada internacional, la qual estava enfocada a la transferència tecnològica entre experts d'arreu del món i empreses gironines i va comptar amb la participació de 17 ponents de 7 països diferents.

Durant la presentació de l'esdeveniment, Madrenas també va assegurar que «la celebració de jornades internacionals i de referència com la Cyberweek ens demostra que tenim una regió molt potent en innovació, talent i transferència del coneixement», i també va voler incidir en el «rol de capitalitat que Girona exerceix en tot el territori, amb l'impuls d'iniciatives que afavoreixen la dinamització econòmica del conjunt de la demarcació».