Els Mossos d'Esquadra han detingut un atracador que havia assaltat una farmàcia a Llambilles (Gironès), dues benzineres a Girona i va intentar cometre un quart robatori en una fleca de la ciutat. Els agents el van sorprendre poc després que marxés de la fleca, quan s'estava canviant de roba dins un cotxe. L'home, que té 35 anys i és de procedència marroquina, ja no duia la gorra amb què es cobria el rostre i s'estava traient el jersei gris que portava quan va entrar a la fleca. A més, el lladre havia amagat sota una estora del cotxe un enformador de fuster, l'arma que feia servir per intimidar les víctimes dels diferents atracaments. El delinqüent, que té antecedents per fets similars, ha passat a disposició judicial aquest dimecres i ha ingressat a presó.

Quatre atracaments -l'últim, en grau de temptativa- en tan sols sis dies. Els Mossos d'Esquadra han detingut un lladre que es dedicava a cometre robatoris amb violència i intimidació amenaçant les víctimes amb un enformador de fuster.

A l'hora d'actuar, l'home sempre vestia texans, roba fosca i es cobria el rostre amb una gorra. I sempre seguia la mateixa pauta. Entrava als establiments, intimidava les dependentes o els amos amb l'eina de fuster i els exigia els diners.

El dia 7 d'agost, el lladre va atracar la farmàcia de Llambilles. I tres dues més tard, va assaltar dues benzineres de Girona ciutat. En tots els casos, va buidar les caixes registradores després d'amenaçar el personal.

Els Mossos d'Esquadra el van poder enxampar diumenge passat al matí. Aleshores, feia poc que el lladre havia intentat cometre un altre atracament. En aquest cas, en una fleca de Girona. El delinqüent va entrar a l'establiment cap a quarts d'onze del matí, però en va fugir sense haver aconseguit el seu objectiu.

Després de rebre l'avís de la dependenta, la policia va començar a buscar-lo per la zona. I va ser gràcies a la descripció que els havia donat la flequera, que van poder atrapar-lo poc després. De fet, van sorprendre l'atracador quan s'estava canviant de roba a dins del cotxe, amb intenció de passar desapercebut.

L'arma, a sota l'estora

El lladre havia aparcat el vehicle en un carrer adjacent a la fleca. I tot i que va intentar anar ràpid a l'hora de canviar-se la roba, no ho va ser prou. Quan els Mossos el van sorprendre ja no portava la gorra que li cobria el rostre, però en aquell moment s'estava traient el jersei gris amb què havia intentat atracar la fleca.

La policia, després d'identificar-lo, va escorcollar el cotxe. I a dins, a més d'altres peces de roba, també hi va descobrir l'arma amb què l'atracador intimidava les víctimes. Es tractava d'un enformador, una eina de fuster, que el lladre havia amagat sota una de les estores.

Els agents van detenir el lladre pels robatoris amb violència i intimidació. Es tracta d'un home de 35 anys, de procedència marroquina i veí de Girona. El lladre, que ja té antecedents per fets similars, ha passat a disposició judicial aquest dimecres. Després de prendre-li declaració, el jutge n'ha decretat l'ingrés a presó.