Un equip de hackers vinguts des de Moscou, encapçalat per Sergey Gordeychik de l'empresa Kaspersky Labs, i hackers americans de l'organització de la conferència sobre ciberseguretat número 1 del món Defcon, representats per Neil Wyler, seran el 6 de setembre a Girona per mantenir un debat obert en el marc de les xerrades sobre ciberseguretat a la Cyberweek, en la qual exposaran els seus punts de vista i proposaran solucions a l'hora de compartir informació i reduir tensions tot explicant les seves tècniques.

El congrés que se celebrarà a l'Escola Politècnica Superior comptarà també amb la presència de la periodista dissident amb el règim de l'Iran Mahsa Alimardani, que serà la ponent d'una conferència en què exposarà l'aparell de censura a internet a l'Iran.

La xerrada, que es farà el 7 de setembre, tindrà lloc a l'edifici P-I de l'Escola Politècnica Superior de la UdG. Segons la jove periodista, actualment resident al Regne Unit en asil polític, un 27% dels llocs web d'internet al país es troben bloquejats; xarxes socials com ara Facebook o Instagram es troben limitades, i qualsevol sospitós de participar en grups activistes per la llibertat d'expressió pot ser detingut d'immediat.

De fet, la censura d'internet a l'Iran i els ciberconflictes al món centraran la segona edició de la Cyberweek.

Les jornades Cyberweek, que tindran lloc del 4 al 8 de setembre a Girona, se centraran a apropar temes de tot tipus relacionats amb l'ús segur de la tecnologia, però també vol apropar el costat més humà i social de la tecnologia al públic gironí. Al llarg dels dies hi haurà ponències amb representants d'empreses com de renom com Amazon i Brightsight i experts d'universitats com Princeton o Oxford.

L'esdeveniment tindrà lloc a l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona i reunirà experts en la temàtica de 7 països d'arreu del món (Estats Units, Iran, França, Israel, Rússia, Anglaterra i Xina). Es tracta de les segones jornades que organitza a la ciutat l'Associació catalana per a la promoció tecnològica, amb el suport de l'Ajuntament de Girona i l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona.

L'objectiu de la Cyberweek és incrementar les oportunitats de creixement econòmic a les comarques gironines mitjançant la promoció de les noves tecnologies, aplicables tant a l'I+D com a les empreses. En aquesta segona edició, la Cyberweek se celebrarà al llarg de cinc dies, durant els quals tindran lloc diverses xerrades, tallers i espais de networking entre les empreses i el públic assistent.

L'any passat ja es van organitzar unes jornades amb hackers, policies i especialistes contra els delictes a les xarxes, de la mà d'un grup d'estudiants i professors universitaris de diferents tipus d'enginyeria, de màrqueting, economia i d'altres.