Eusebio Lavado, mort aquest dimecres en un accident de trànsit a la variant de Girona, era molt conegut en el moviment associatiu veïnal de Girona. Era el president de l'Associació de Veïns de Mas Ramada, un dels quatre barris de l'est de Girona, a tocar de Vila-roja, el Grup Sant Daniel i el Sector Est. Era molt conegut per les seves reivindicacions en favor del barri i sovint s'unia a lluites de diferents entitats veïnals de la ciutat, com Sant Narcís, Santa Eugènia o la Devesa. Entre tots, demanaven que Girona no fos només el centre i es tingués més en compte la resta de barris de la ciutat. Seva era la cèlebre frase "Mas Ramada, Temps de Lluita".

En els darrers temps havia estat una de les principals veus en favor d'un pont "digne" que creués el riu Onyar entre el tanatori i el parc científic de la UdG, on actualment hi ha una passera. També havia estat reclamant un carril bici que unís l'est de la ciutat amb el centre de Girona pel carrer del Carme.

L'oblit de l'Ajuntament cap a Mas Ramada, uns pressupostos participats més adients, la neteja, la festa major del barri, la protecció contra els incendis i altres temes el mantenien sempre a primera línia de lluita. Una de les seves passions era la seva família i era molt aficionat del Girona Futbol Club i dels playmobils.