L 'Ajuntament de Salt va traslladar ahir als veïns del sector centre les seves propostes per reduir les molèsties generades per l'ús de la plaça Llibertat durant la nit i la matinada. Les propostes van des de reduir-ne la il·luminació a partir d'una hora determinada, mantenir la vigilància policial amb un vehicle de servei, accions de mediació, o la reducció dels horaris d'obertura d'alguns establiments propers.

La plaça Llibertat va ser modificada l'hivern passat, fet que va suposar la creació de nous espais i l'eliminació d'obstacles arquitectònics que han incrementat la superfície útil de l'espai. Aquest fet ha convertit la plaça en un pol d'atracció de persones que hi prenen la fresca i ha propiciat que algunes nits del mes de juliol hi hagin hagut més de deu trucades de queixa a la policia local. La vigilància policial ha fet que actualment les queixes s'hagin reduït a una o dues per nit, fet que coincideix amb la percepció dels veïns que també han notat una disminució de les molèsties. A la plaça Llibertat s'hi reuneixen mares amb els seus fills, nens sols, joves i persones que escolten música amb el mòbil o parlen per telèfon amb un to alt. Tot aquest conjunt de situacions causen un volum de soroll elevat que s'allarga a la matinada i pot destorbar el descans dels veïns.

Deu multes aquest mes d'agost

Fins ara, la policia local fa cada dia diverses rondes per la plaça. A la primera volta s'adverteix a les persones que han de deixar de fer soroll i posteriorment se sanciona les persones que no acaten les instruccions. Sovint les rondes es reforcen amb la presència de la unitat canina i aquest mes d'agost ja s'ha denunciat a deu persones per incompliment de l'Ordenança de convivència. Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Salt va traslladar als representants dels veïns del barri centre una sèrie de mesures per reduir les molèsties nocturnes a la plaça Llibertat i facilitar el descans dels veïns.

Els regidors del PDeCAT van assenyalar en un comunicat que «no volem viure una altra vegada fets com els que van passar a Salt durant el govern del PSC i ERC». Els tres regidors del PDeCAT van recordar que ja van denunciar públicament, en un ple municipal fa uns mesos, que les obres de reurbanització de la plaça «portaria molts problemes veïnals deguts als aldarulls, baralles, partits de futbol i, fins i tot, excrements a la via pública» i lamenten que tot i argumentar «per activa i per passiva» els problemes «ni els van escoltar».