La festa major de Sant Daniel recupera aquest any les sardanes, amb una ballada a la plaça de les Sardanes, com era tradició fa anys. Per celebrar-ho, l'entitat ha preparat un programa ple d'activitats per diumenge.

Començarà amb un repic de campanes del monestir (17.00 hores), a càrrec de Lluís Dabau i Dolors Vilà. A continuació a la placeta del carrer de Montorró, hi haurà La sardana de l'avellana i En Joan Petit i l'inici de la cercavila entonant Alegria, que és Festa Major. A la placeta d'entrada al monestir (17.30 hores) hi haurà ball, benvinguda a càrrec de la priora Maria Assumpció Piferrer, la Fal·lera Gironina i un recitat de La sardana de les monges a càrrec de Francesc Marimon. Envoltant el claustre hi haurà una rotllana de germanor per ballar La sardana de les monges, interpretada per la cobla La Principal de la Vall.

A la Font d'en Pericot hi haurà una audició de la sardana La Font d'en Pericot i una interpretació de la llegenda La serp de la font d'en Pericot. També hi haurà el cant de La fadrina va a la font i una salutació de la Pericota, el capgròs de la Fal·lera. Davant d'El Cul del Món hi haurà una porronada i danses. A la plaça de les Sardanes (19.30 hores), hi haurà la ballada popular de sardanes i una feixina de fi de festa.