Avancen els mesos i les eternes obres del parc Central de Girona segueixen el seu curs. O no. Això és el que vol saber l'Ajuntament de Girona. El regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas, va explicar ahir que ha demanat una nova reunió amb Adif per tal que li aclareixin si els treballs van sobre el darrer calendari anunciat fa uns mesos per l'organisme estatal. Hi ha veïns que fa setmanes que adverteixen que a la zona nord de l'estació -la que estaria més a prop del barri de la Devesa- no s'estan complint els compromisos adquirits per Adif en el famós cronograma que va enviar el consistori fa mesos. Segons aquest pla de treball, a la part nord ja només faltarien les tasques de jardineria. No obstant, un simple cop d'ull serveix per veure com ni tan sols s'ha acabat la pavimentació i tampoc hi ha tota la senyalització ni el mobiliari urbà promès per, com a màxim, el 15 de juliol. També hauria d'estar llest tot el que fa referència a instal·lacions relacionades amb l'aigua potable, l'enllumenat i la xarxa de sanejament.

El regidor ha explicat que efectivament pot semblar que hi ha aquest retard a la zona nord però que prefereix no valorar el fet fins que no mantingui la reunió. «Els rebré si venen o aniré a Madrid si cal», ha explosat el representant municipal. Carles Ribas no es vol enganxar amb els dit amb una declaració per uns hipotètics retards fins a saber el pla de treball de Copcisa, l'empresa adjudicatària de les obres després del concurs públic.

La clau podria ser, precisament les instal·lacions. En aquest sentit, podria donar-se el cas que hi hagi una part aturada a la zona nord perquè hi ha instal·lacions, com ara canonades que connecten amb la zona sud - la més propera a la plaça d'Europa-.

Pel que fa al sector sud, precisament, el calendari preveu inicial els treballs al setembre. Allà hi ha una gran llosa de formigó i s'espera tenir-ho tot llest a finals d'any. Tant al nord com al sud, com l'enderroc del finger. Ara mateix, els treballs estan aturats perquè l'empresa ha donat festa a tots els treballadors durant les dues darreres setmanes d'agost, tal com marca el conveni. Les tasques començaran de nou a les 4 de setembre.