Els operaris de l'empresa Copcisa van tornar ahir al parc Central de Girona per seguir amb les eternes obres de reposició de la zona afectada per les obres del TAV i que ja s'allarguen més de nou anys. Els treballs van quedar interromputs quinze dies perquè els treballadors tenien dret a quinze dies de descans, segons marca el conveni del sector.

Els treballadors es podien veure sobretot a la zona nord - l'espai més proper al barri de la Devesa- on, segons el calendari presentat per Adif, la reposició ja hauria d'estar llesta -es marcava el 15 de juliol- i només quedaria pendent l'enjardinament. Encara no s'ha acabat la pavimentació, ni s'ha posat el mobiliari urbà ni tampoc hi ha tots els serveis de sanejament, aigua potable i il·luminació enllestits.

Aquest possible retard va provocar que el regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas, demanés una reunió amb representants d'Adif perquè li aclarissin si el cronograma s'està complint. La trobada es farà els propers dies.

Tot i que sobre el paper no s'està executant tal i com s'havia anunciat podria donar-se el cas que s'hagi alentit a la zona nord perquè s'ha avançat al sud -l'espai més proper a la plaça d'Europa. O perquè hi ha elements que afecten els dos sectors, com ara canonades que vagin de punta a punta del parc Central.

Sigui com sigui, al novembre ja s'haurien d'estar enjardinant els dos sectors, al mateix temps que al sud s'estaria posant el mobiliari urbà i els serveis com la il·luminació o el sanejament. El 31 de desembre tots els treballs haurien d'estar acabats. Els veïns, però, ja sospiten que, novament, hi haurà aviat un nou anunci de retard.