Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc homes que van fer un assalt violent el mes d'abril a Girona. Els assaltants van retenir i amenaçar violentament els propietaris durant més de dues hores amb l'objectiu d'obtenir diners en metàl·lic. Els cinc detinguts, quatre de nacionalitat marroquina i un d'espanyola i d'edats compreses entre els 21 i els 42 anys, van passar ahir a disposició judicial. El jutge va decretar presó per a tres dels cinc detinguts.

La investigació va començar el 26 d'abril, quan els Mossos van saber que s'havia produït un robatori amb violència en un domicili del Pont Major. Els autors van accedir de matinada al domicili i van sorprendre els propietaris mentre dormien. Els lladres van retenir i amenaçar el matrimoni perquè els lliuressin els diners que tinguessin.

Els delinqüents, després de regirar tota la casa i amenaçar de manera violenta les dues víctimes durant més de dues hores, van marxar del domicili emportant-se una col·lecció de rellotges antics, un televisor i 600 euros en efectiu. Fruit de la investigació, els agents van identificar els autors de l'assalt i el 4 de setembre en va localitzar i detenir un d'ells a l'avinguda França de Girona. L'endemà van detenir dos homes més, un d'ells a Girona i l'altre a Salt, on va ser localitzat per la policia local de la població.

Dimecres i dijous els investigadors van aconseguir localitzar i detenir els dos participants que faltaven. Els arrestats van passar a disposició judicial i tres d'ells han ingressat a presó.