La Fundació Princesa de Girona posa en marxa «Premiats i escoles». Es tracta d'un projecte pioner que, en la seva primera edició, oferirà als centres educatius de les comarques de Girona un cicle de trobades i xerrades d'orientació professional i vocacional. Les conferències aniran a càrrec d'onze premiats de la Fundació Princesa de Girona que ajudaran als alumnes que hi assisteixin a endinsar-se en àmbits tan diversos com la química computacional, la robòtica, l'art, la música, les matemàtiques, l'emprenedoria o l'àmbit social. Amb aquest projecte, la FPdGi vol apropar el talent dels seus joves premiats als alumnes gironins amb l'objectiu d'oferir-los orientació professional i vocacional.

El programa, que comptarà amb un total d'onze conferències, arrencarà el pròxim 3 d'octubre amb la xerrada «Em dic Edgar, convisc amb un trastorn mental i soc el director de l'associació Saräu» protagonitzada per Edgar Vinyals (Premi FPdGi Social 2012). Les xerrades se celebraran a l'Espai FPdGi delal carrer Juli Garreta.

El programa s'adreça a instituts de secundària, FP i batxillerat, preferentment en el context d'activitats d'orientació vocacional i professional per a alumnes de 4t d'ESO, 1r de batxillerat i cicles formatius de grau superior que els mateixos centres organitzin. En el cas dels alumnes de batxillerat, també pot ser adequat per a orientar-los en l'elaboració de treballs de recerca.

Els centres interessats a participar al programa, només han de seleccionar en quina xerrada volen assistir als formularis d'inscripció disponibles a la web de la FPdGi.