Arran de diferents fets de robatori a l'interior de vehicles, la Policia Municipal de Girona va establir coordinadament amb els Mossos d'Esquadra un dispositiu específic. El dia 18 d'octubre, en el decurs d'aquest dispositiu, una dotació de la Policia Municipal va sentir soroll de trencadissa de vidres en un lloc proper al que estaven vigilant. En atansar-s'hi, els agents van veure un noi i una noia que fugien entre unes bardisses i s'endinsaven per la zona de les hortes de Santa Eugènia. Els policies els van seguir corrent, però finalment es van fer escàpols. Malgrat tot els van poder identificar de forma visual. Paral·lelament, altres dotacions policials van constatar que en el lloc d'on havien fugit els sospitosos hi havia una vintena de vehicles amb els vidres trencats i l'interior regirat.

També en el marc del dispositiu de recerca, ahir a quarts de cinc de la tarda una dotació de la Policia Municipal de paisà va veure la parella sospitosa a l'altura del número 198 del carrer del Güell. Davant la certesa que es tractava de l'home i la dona que havien protagonitzat la fugida dos dies abans, els agents els van identificar i detenir. En el moment de la detenció, la dona duia pertinences procedents de l'interior d'un vehicle estacionat al carrer de Tarragona que havia estat denunciat per un robatori succeït el mateix dia al matí.

Per gestions policials, també es relaciona Rachid A. amb el robatori el dia 11 d'octubre d'una motxilla sostreta de l'interior d'un altre vehicle estacionat a prop del parc de la Comtessa Ermesenda. Malgrat que les gestions policials encara no estan tancades, els policies els imputen 22 robatoris a l'interior de vehicles.

De tots dos detinguts consten nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni.