15.000 persones han omplert la plaça del Vi de Girona i els seus voltants per protestar contra l'empresonament dels consellers del govern Puigdemont i exigir la llibertat de tots els presos polítics. A l'acte han parlat el president de l'ANC a Girona, Adam Bertran, l'eurodiputat d'ERC Josep Maria Terricabras, el president d'Omnium a Girona, Sergi Font, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i s'ha llegit el manifest de la Taula de la Democràcia. Més tard, la manifestació s'ha dirigit als jutjats.

En el seu parlament, Madrenas ha cridat a penjar crespons a les façanes i onejar banderes a mig pal dels ajuntaments. Ha afegit que seran els consistoris els que defensaran ara l'"anhel de llibertat i democràcia". L'han acompanyat els alcaldes de Salt, Vilablareix, Sant Julià de Ramis, Sant Gregori, Sant Martí Vell i Canet d'Adri.

La plataforma Girona Vota ha denunciat que els consellers han anat a la presó per un "judici polític" i han assegurat que les mobilitzacions no s'aturaran. "Alliberarem els presos polítics i defensarem la República que vam guanyar l'1 d'octubre", recull el manifest.

La concentració s'ha convertit en una manifestació que ha acabat davant l'edifici dels Jutjats de Girona, situats a l'avinguda Ramon Folch, on els castellers han aixecat un pilar de dol i els manifestants han cantat Els Segadors.