El president del PPC, Xavier García Albiol, ha demanat aquest dissabte que es deixi de parlar de Carles Puigdemont perquè considera que "és el passat". "Puigdemont i Junqueras representen el pitjor dels darrers 40 anys a Catalunya", ha afirmat Albiol en un visita al barri gironí de Vila-roja on també ha afirmat que des del PP ara "l'ignoraran". El líder dels populars també ha valorat com a "surrealista" la proposta de llista única que el president Puigdemont ha llançat aquest matí.

Albiol ha visitat aquest barrí gironí que ha fet, segons ell, un acte "de valentia" penjant banderes espanyoles i pintant-les a diferents parets de la zona. Els veïns li han traslladat l'enuig perquè l'Ajuntament hagi decidit suspendre els focs artificials del final de les Fires de Sant Narcís per l'actual situació política. El president dels populars ho ha trobat "una barbaritat" i ha demanat als concentrats que "ells en comprin i els facin" pel seu compte.

Xavier García Albiol ha assegurat que Carles Puigdemont forma part ja del "passat" de Catalunya. El president del PPC considera que tan el president com Oriol Junqueras són "el pitjor dels darrers 40 anys a Catalunya". El popular ha visitat aquest dissabte el barri de Vila-roja de Girona i ha aprofitat per demanar als veïns que vagin a votar el proper 21 de desembre.

"És més important que mai votar en aquestes eleccions autonòmiques", ha recalcat el també senador. Albiol admet que fins ara hi havia la percepció de que els comicis catalans "no eren importants" però ha volgut posar de manifest la importància de participar-hi.

En clau electoral, Albiol ha trobat "surrealista" i ha qualificat "d'ocurrència" la proposta de Carles Puigdemont de que hi hagi una llista unitària en aquests comicis. El popular creu que el 21 de desembre ha de servir "per plantar cara a l'independentisme i passar pàgina d'uns anys que han sembrat la divisió".

Visita a Vila-roja

El barri de Vila-roja de Girona s'ha fet conegut aquesta setmana per haver penjat i pintat banderes espanyoles a balcons i parets. Xavier García Albiol els ha volgut "aplaudir la valentia" d'expressar la seva identitat. "No ha de ser fàcil a Girona plantar cara al pensament únic de l'independentisme", ha considerat.

Els veïns han presumit davant d'Albiol de les banderes que tenen als balcons i una que creua tot el carrer amb la frase 'Bienvenidos a España' escrita en negre. Un detall que el líder popular no ha passat per alt en la seva atenció als mitjans. "La bandera espanyola que han col·locat els veïns de Vila-roja està penjada perquè significa un sentiment de pertinença a un projecte", ha afirmat.

Entre les queixes que els veïns han traslladat al líder dels populars catalans hi ha la suspensió del castell de focs de les Fires de Sant Narcís. El consistori ho va anunciar aquest divendres per l'actual situació política i l'empresonament de consellers cessats. Albiol ho ha trobat una "barbaritat" i demana no barrejar les activitats festives amb la política.

"Han perdut l'equilibri i la raó per avançar amb el seu projecte rupturista", ha afirmat davant dels veïns. Albiol els ha acabat demanant que ells mateixos es comprin el material pirotècnic i se'n facin un.