Un miler de persones ocupa des de les 8 hores d'aquest dimecres l'estació i les vies del TAV a Girona per la vaga general, la qual cosa ha afectat sis trens en el tram Figueres-Barcelona.

Segons ha explicat Renfe, els trens afectats són dos trens que anaven a Lió i París, i altres que anaven a Madrid, i que en aquest cas han iniciat o finalitzat el recorregut a Barcelona.

Renfe no ha pogut posar serveis alternatius en ser jornada de vaga general i proposa als viatgers afectats canviar el bitllet per un altre tren.

A primera hora, un piquet ha irromput en l'estació i a les 8.12 hores han saltat a la zona de vies, saltant-se un cordó policial que no ha pogut impedir-los el pas.

Durant el matí d'aquest dimecres, han anat amuntegant-se en l'estació centenars de persones, i totes les manifestacions convocades durant el matí a Girona, que congregaven gairebé 5.000 persones, han anat confluint en aquest punt.

Així, sobre les 12.30 hores milers de persones estaven concentrades de forma pacífica a l'interior i l'exterior de l'estació, mentre la Policia Nacional treballa perquè es pugui reobrir la via i normalitzar la situació i els Mossos d'Esquadra s'encarreguen de la seguretat en l'exterior.