21 de novembre de 2017
21.11.2017

El F˛rum Gastron˛mic 2017 tanca ediciˇ amb 25.000 visitants i repetirÓ a Girona l'any que ve

La sostenibilitat de la cuina, la pluralitat de les propostes i l'impuls a la nova cuina catalana han estat els grans eixos d'enguany

21.11.2017 | 21:40
El F˛rum Gastron˛mic 2017 tanca ediciˇ amb 25.000 visitants i repetirÓ a Girona l'any que ve

L'edició 2017 del Fòrum Gastronòmic tanca amb més visitants que mai. L'organització ha concretat que n'hi ha passat uns 25.000, el que suposa mil més que el rècord que hi havia fins ara. El creixement és en quantitat però també "en qualitat", segons ha dit un dels directors del Fòrum, Jaume Von Arend.

Els expositors han ressaltat que han pogut fer negoci també amb compradors internacionals que hi ha assistit. Arend ha explicat que el certamen ha crescut un 30% aquest any i ja ha superat la superfície habitual que tenen a Barcelona.

Precisament, el Fòrum repetirà a Girona l'any que ve per primer cop i no tornarà a la capital catalana fins el 2019. El motiu és "un tema de calendaris" de les fires que es fan a Barcelona, segons ha explicat l'altre director de l'esdeveniment, Pep Palau. Palau també ha assegurat que l'ambient que deixa aquesta edició és "d'optimisme i gairebé eufòria".

Finalment, els organitzadors també parlen d'un increment del negoci i de les activitats. Palau ha fet referència a les dues ànimes del Fòrum que "el fan únic". "Tenim el millor d'un congrés i el millor d'un festival", ha afirmat durant la roda de premsa de balanç. La part de congrés ha comptat amb sessions de grans cuiners nacionals i internacionals que han arribat a congregar a més de mil persones a l'Auditori.

Aquest espai ha servit també per fer realitat una de les propostes que el Fòrum Gastronòmic s'ha proposat: impulsar la nova cuina catalana. Una generació que Palau ubica a l'entorn dels quaranta anys i que considera que "necessiten tenir tribuna". La seva sessió, el passat dilluns, va ser "de ritme trepidant" per tal de donar espai al màxim possible de cuiners.

Fòrum Gastronòmic Girona 2017: Plural i sostenible

El Fòrum és, en part, un termòmetre dels canvis que es registren a la gastronomia. L'olfacte els va portar a posar l'accent en una cuina cada cop més plural i que treballi per ser sostenible. Precisament, els germans Joan i Josep Roca han fet dues sessions, de les més aplaudides, on han fet propostes de cuina i vi que no danyin i deixin la mínima petjada a l'entorn. Palau considera "un encert" aquesta línia i creu que ha estat una mirada transversal de futur que el món de la gastronomia "tindrà present".

La pluralitat de la cuina és una nova etapa que Palau ha definit com la "post Bulli". Els ponents que han passat per les sessions magistrals han demostrar com l'alta gastronomia manté línies molt variades a l'hora d'executar els plats. A banda de la nova cuina catalana, també hi ha hagut espai per les noves tendències al País Valencià i a les Illes Balears amb unes sessions que s'han fet aquest dimarts.

Fòrum Gastronòmic: Es queda a Girona

El Fòrum del 2018 es farà els dies 18, 19 i 20 de novembre i, per primera vegada, repetirà seu. A nivell català, el certamen s'alterna cada any entre Barcelona i Girona. Aquest fet inèdit es deu al "calendari de fires que es fan" a Fira de Barcelona. La previsió és que el certamen torni a fer-se el 2019 a la capital catalana.

Un fet que els organitzadors consideren que demostra la "fortalesa" del certamen. Von Arendt assenyala que el temps ha demostrat que "Barcelona no eclipsa a Girona" i que s'ha creat una marca que porta públic fidel. "La gent constata que el certamen és el mateix i el públic es belluga darrera aquesta marca", ha afirmat. Durant tres dies, s'han celebrat fins a sis activitats simultànies. Això la converteix, segons els promotors, en una "fira dinàmica i divertida".
Text

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema