Adif va reprendre ahir les obres de millora a les andanes d'ample convencional de l'estació de tren de Girona, amb l'objectiu d'augmentar l'accessibilitat de les instal·lacions. L'Ajuntament va informar-ne ahir amb un comunicat i l'organisme estatal va penjar cartells d'alerta a les entrades dels edificis propers. Quan van començar els treballs a l'octubre, no va es va fer aquest pas.

Adif ha informat que es preveu que les actuacions, que consistiran en la demolició del paviment existent, s'allarguin una setmana i finalitzin la nit del 6 de desembre.

Aquestes obres van començar el 5 d'octubre i es preveu que s'allarguin 6 mesos. ADIF ha planificat l'execució d'aquestes tasques per compatibilitzar-les amb el funcionament normal de l'estació i minimitzar les molèsties a les persones usuàries. Tal com ha comunicat Adif, part de les actuacions que s'han de fer s'han de portar a terme en horari nocturn amb la finalitat de no interferir amb la circulació de trens i poden ser d'intensitat acústica elevada en determinats moments.

L'Ajuntament de Girona es posa a disposició dels veïns i les veïnes de la ciutat per resoldre dubtes i fer arribar les incidències que aquestes obres puguin ocasionar.

A inicis d'octubre els sorolls van comportar queixes no només dels veïns que viuen en els carrers més propers, com el de Ferran Soldevila, la plaça Poeta Marquina o la plaça d'Espanya, sinó també de diferents carrers del castigat barri de Sant Narcís. Alguns veïns van gravar imatges en vídeo sobre l'afectació sonora que van circular per les xarxes socials i el grup municipal de la CUP també va denuciar les molèsties.

Fins i tot la Federació d'Associacions de Veïns de Girona ha criticat durament les obres sorolloses d'Adif a les andanes del tren convencional que han provocat les queixes veïnals perquè es fan, fins i tot, de nit.

En un comunicat ja van denunciar que era «inacceptable que a l'any 2017 es facin aquestes obres sorolloses durant la nit, i exigim que les obres sorolloses es facin durant el dia, perquè la nit es per descansar».