La programació d'activitats de les festes de Nadal a Girona inclouen prop de 300 propostes diverses i aptes per a tots els públics. La principal novetat d'enguany és la primera edició de la festa de la llum Vibra, que tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de desembre. Es tracta d'un seguit d'activitats que inclouen un joc de llums, sons i colors a la Farinera Teixidor, fet amb la col·laboració de Phillips i EUMES; tallers infantils sobre art, tecnologia i sostenibilitat a la plaça de Joan Brossa; ocells i llanternes màgiques de «Les luminéoles» al parc Central; amours en cage al Mercat de La Volta a la plaça de l'Assumpció, i l'arbre de la llum de la plaça de Calvet i Rubalcaba. Aquests seran els espais escollits que s'il·luminaran per redescobrir la ciutat quan es faci fosc amb aquest primer Vibra.

El recorregut pels diferents espais està pensat per fer-lo a peu, en Girocleta, a través de la línia 5 de bus urbà i amb un circuit especial del trenet turístic, que unirà el centre amb la plaça de l'Assumpció passant per tots els espais.

També destaca l'activitat Regala i tasta Girona, que es farà el 23 de desembre, al carrer del Migdia, amb tastets i actuacions musicals.

Cap d'any a Sant Domènec

Altres activitats són: el popular Concert de Cap d'Any que canviarà d'ubicació i es traslladarà a la plaça de Sant Domènec (i no a la Catedral), on el grup Balahits farà ballar tots els que s'hi acostin després de les campanades. Cantades de nadales i actuacions de jazz al carrer, concerts musicals infantils, el Girona Christmas Swing i les propostes de l'Auditori, completen la programació musical nadalenca.

Els Pastorets, la Cursa de Sant Silvestre, el Gran Circ de Nadal, la pista i el tobogan de gel del Palau de Fires o el Lleuresport són altres esdeveniments clàssics, com les quines; els tallers de llufes, tions i fanalets; els cagations; les visites dels patges i les animacions infantils.