28 de desembre de 2017
28.12.2017

Girona mantindrà el dispositiu de seguretat especial per a la cavalcada

La rua seguirà el seu recorregut i horari habituals, comptarà amb uns 270 figurants i repartirà 200 tones de caramels aptes per a celíacs · Hi ha 48 persones que hi participaran després d'haver-ho sol·licitat a través del web de l'Ajuntament

29.12.2017 | 07:02

Girona ja ho té tot a punt per a la cavalcada de Reis, que enguany comptarà amb uns 270 participants i repartirà dues tones de caramels, com sempre, aptes per a celíacs. Tenint en compte que el país encara es troba en nivell 4 d'alerta per terrorisme, la ciutat mantindrà el mateix desplegament policial de l'any passat, que inclou una restricció de la circulació de camions de 3,5 tones pels voltants dels carrers de la desfilada durant tota la tarda i cotxes policials entravessats en els carrers principals.

Recorregut de la cavalcada de Girona 2018

La desfilada mantindrà el seu recorregut i horaris habituals, de manera que els Reis sortiran a peu del campament reial de les Pedreres el 5 de gener a les sis de la tarda i arribaran al passeig General Mendoza a dos quarts de set. Allà pujaran a les seves carrosses i començarà la rua pels carrers Ultònia, Migdia, la Creu, Joan Maragall, plaça Pompeu Fabra, gran via Jaume I, avinguda Sant Francesc, plaça Catalunya i la pujada del pont de Pedra. La previsió és arribar a la plaça del Vi entre dos quarts de nou i les nou del vespre, on ses majestats seran rebuts per les autoritats municipals.

Abans, a primera hora de la tarda, se celebraran les precavalcades, que sortiran a les quatre de la tarda de la Mercè i passaran pels carrers de Santa Clara i de l'Argenteria per arribar fins al pont de Pedra, on s'uniran per pujar fins al campament reial, que també estarà muntat des de les quatre i on els més petits podran saludar en persona els tres mags d'orient.

En aquesta ocasió, per primera vegada l'Ajuntament de Girona ha posat en marxa un formulari a la seva pàgina web per tal que la ciutadania pogués sol·licitar formar part de la cavalcada, fent-la així més oberta. «És una experiència que per a qualsevol gironí val molt la pena viure», va indicar Narcís Reixach, president de la Confraria de Jesús Crucificat- Manaies de Girona, organitzadora de la rua. En total, s'han rebut 48 sol·licituds per aquesta via, xifra que per a la regidora de Dinamització del Territori, Eva Palau, significa una clara «mostra d'interès i voluntat de participar de tota aquesta gent de Girona».

Per tal de garantir la seguretat dels més menuts davant l'aglomeració de gent que es preveu, Protecció Civil tornarà a muntar una carpa a plaça Catalunya el mateix dia 5 a partir de les deu del matí per tal que els pares puguin recollir una polsera identificativa per als més menuts. La carpa no es desmuntarà fins al final de la cavalcada, de manera que si algun infant es perd, els agents cívics o de seguretat el portaran fins allà.

En relació amb el dispositiu de seguretat, Palau va indicar que es mantindrà aproximadament el mateix volum d'efectius policials que l'any passat, malgrat que en ser divendres l'afluència de gent pot ser superior. De fet, de cara a l'any que ve i el següent segurament s'haurà d'ampliar el recorregut fins a Emili Grahit, ja que la desfilada caurà en cap de setmana i per tant es preveu més gent que mai. El director de la cavalcada, Xavier Casan, va dir que es tracta d'una de les millors de Catalunya pel seu caràcter medieval i impertorbable al llarg dels anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema