31 de desembre de 2017
31.12.2017

La CUP de Girona insisteix a replantejar el model turístic

Proposen una moratòria de llicències d'apartaments turístics i potenciar rutes més enllà del Barri Vell

01.01.2018 | 07:10

La CUP-Crida per Girona ha demanat, un cop més, un replantejament de l'actual model turístic de la ciutat. Ho ha fet en el marc del grup de treball que està elaborant el Pla Estratègic de Turisme, on la formació ha traslladat les seves propostes encaminades a un model que, segons demanen, «s'adapti a les necessitats de la ciutat, i que es doti de major diversificació en termes territorials, temàtics i estacionals».

Entre altres, els cupaires demanen una moratòria de llicències en els apartaments turístics, una rebaixa progressiva de la inversió municipal en matèria de promoció turística i facilitar la programació cultural de petit format vinculada a creadors gironins a petits establiments i locals.

Altres proposes són potenciar els itineraris als diferents barris de la ciutat més enllà del Barri Vell, lligar millor l'oferta gastronòmica amb la producció de proximitat i el sector primari del pla de Girona, crear un càmping municipal i millorar l'actual espai per a les autocaravanes, i explorar fórmules de recaptació com ara l'àrea d'aparcament d'autobusos turístics a La Copa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook