La plaça del Vi de Girona s'ha tornat a tenyir de groc. Aquest dimarts, però, també s'ha omplert de llum: la de les llanternes dels mòbils de les 2.000 persones que, segons els organitzadors, s'hi han concentrat a les vuit del vespre per reclamar la llibertat per als "presos polítics". Al principi de l'acte, els manifestants han fet tres minuts de silenci, un per cada mes d'empresonament dels 'Jordis'. "Han passat tres mesos des d'aquell 16 d'octubre quan l'Audiència Nacional decidia enviar a la presó de Soto del Real Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i, en aquest temps, al govern espanyol ni tan sols li han pujat els colors", denuncia el manifest que ha llegit Blanca de Llobet (Òmnium) i Jordi Alemany (ANC). L'acte ha acabat amb Els Segadors i amb proclames a favor de la independència i de la República catalana.

El groc ha tornat a ser el protagonista aquest dimarts al vespre a la plaça del Vi de Girona. Centenars de persones s'han reunit davant del consistori per recordar que fa tres mesos de l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. La protesta s'ha fet davant del consistori, en una acció que s'ha replicat a les principals ciutats catalanes seguint la crida de l'ANC i Òmnium, amb la complicitat del Comitès de Defensa de la República (CDR).

També s'han celebrat concentracions a França, una a París a les 18.30 hores a la Fontaine des Innocents) i una altre a Niça a la mateixa hora a la Place du Palais de Justice. A Brussel·les (Bèlgica) s'han recollit signatures en ple centre de la ciutat universitària de Lovaina per una postal gegant que s'enviarà als presos polítics i l'assemblea d'Alemanya s'ha desplaçat a Frankfurt per fer una acció a la Paulsplatz entre les 18.00 i les 19.30 hores. Així mateix, l'assemblea de Polònia ha organitzat una mostra de solidaritat a Varsòvia a les 18.00 hores a la Kolumna Zygmunta, Plac Zamkowy.

Les d'avui són accions que formen part d'una sèrie de reivindicacions que van arrencar amb el començament de l'any nou i que volen sensibilitzar la gent d'altres països sobre la situació que està patint Catalunya. En aquest sentit, l'assemblea de Londres, conjuntament amb el CDR de la ciutat, va fer una protesta davant de l'ambaixada espanyola el passat 4 de gener i a Montpeller es va organitzar un debat amb Puigdemont el 9 de gener. També, la nit del 13 al 14 de gener, el CDR de Brussel·les va decorar l'entorn de la Comissió Europea amb llaços grocs.