Els dos quioscos municipals de venda de premsa i revistes que queden a Girona seguiran a les mateixes mans que fins ara. L'Ajuntament de Girona ha donat el vistiplau a la resolució de la mesa de contractació sobre el concurs públic obert per als interessats en la gestió del negoci, al qual només s'han presentat els actuals responsables de cadascun d'ells. Els dos hauran de pagar 3.741 euros de cànon anual per a l'explotació de les instal·lacions. Cada any hi haurà un actualització, que serà l'equivalent a l'IPC.

Es tracta del quiosc que hi ha a la plaça Independència que gestionarà David Lyons i el de la rambla Llibertat, a càrrec de Gemma Casanovas. El cànon és pràcticament el doble que fins ara, però cal tenir en compte que es ve d'una concessió de fa dècades. Anteriorment es pagaven uns 1.800 euros. Cada un dels ­quioscos ocupa 13,17 metres quadrats de superfície de domini públic.

De cinc a dos quioscos

Fins fa poc a la ciutat hi havia cinc quioscos municipals. El primer en desaparèixer era al carrer Santa Eugènia, a l'altura del parc Central, les obres i la crisi econòmica van portar al seu tancament. Posteriorment, va tancar el de la plaça Catalunya i finalment el de la Gran Via de Jaume I a l'altura del carrer Eiximenis. Es va acabar la concessió i l'Ajuntament va anunciar que no la renovaria. De fet, durant molts anys, tots aquests quioscos havien seguit funcionant amb pròrrogues i autoritzacions anuals fins que l'equip de govern va decidir fer el nou concurs.

La polèmica va ser sonada i es van recollir firmes per intentar evitar la fi d'aquesta instal·lació. Posteriorment, l'Ajuntament va anunciar que estudiaria si en ­posava un de nou al parc Central un cop acabessin les obres.