17 de gener de 2018
17.01.2018

Madrenas, a Millo: «No farem homenatges a aquells que ens van atonyinar»

Nega pressions a entitats però diu que no compartiran espais amb càrrecs de l´Estat fins que reconeguin la violència de l´1-O

17.01.2018 | 09:08
Madrenas, a Millo: «No farem homenatges a aquells que ens van atonyinar»

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va respondre al delegat del Govern espanyol, Enric Millo, i va negar que s'hagi demanat a cap associació que impedeixi o «prohibeixi» l'entrada a membres del Govern espanyol: «El se­nyor Millo menteix una vegada més».
Sobre les relacions del consistori, va admetre la situació. De fet, el darrer episodi s'hauria produït dijous a Fontajau en el marc d'un partit de l'Eurocup entre l'Spar Citylift Girona i l'Olympiacos. El subdelegat José Manuel Sánchez-Bustamente va marxar de l'acte després que li anunciessin que la resta de membres que s'havien d'asseure a la llotja es canviarien de seient si ell s'hi asseia. L'alcaldessa va remarcar que si Bustamante va marxar, va ser per «evitar la vergonya d'haver de seure sol».

Així, va dir que estan en el seu «dret» de seure on vulguin i que en cap cas compartiran espais amb aquells que van exercir «violència» l'1-O. «Nosaltres vam acordar que desallotjaríem qualsevol espai si ells hi eren perquè volem mostrar que estem en absolut desacord amb el que va passar, especialment l'1-O», va reblar.

Madrenas va remarcar que mai ha rebut cap trucada de representants estatals per saber com estan «les víctimes de les agressions» i va dir que ni la subdelegació ni la delegació els van informar que «havien donat carta blanca a la policia per venir a apallissar-nos». «Encara esperem també que se'ns digui per què han posat les grapes a les nostres institucions o per què han aplicat el 155 que té efectes sobre tots els ciutadans de Girona», va dir, i «el que no és acceptable és que deixin passar el temps, estiguin desapareguts, neguin el que va passar i encara es pensin que els representants públics els retrem homenatge».

«No pensem fer homenatges a aquells que ens van atonyinar», va insistir, i mantindran el posicionament fins que l'Estat «demani disculpes» i «deixi que les comissions per investigar-ho tirin endavant»: «fins que no hi hagi llibertat i recuperem els drets, em seguiré negant a seure al seu costat».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema