La portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Girona, Míriam Pujola, va demanar ahir al Ajuntament de GironaPSCper plaça 1 d'octubre del 2017. La comissió del nomenclàtor que ho ha de decidir es reunirà avui i Pujola va anunciar que el seu vot serà contrari. Va recordar que el PSC que «s'han saltat només per acontentar els seus amics independentistes i exsocis de govern».

L'acusació no va agradar al PSC, que va recordar que, a Girona, Ciutadans va néixer com a escissió del PP i que «fan política a través del conflicte». La portaveu, Sílvia Paneque, va dir que «si Ciutadans dediqués a la ciutat una part ben petita del temps que dediquen a mentir i intoxicar, potser no haurien hagut de retirar la majoria de mocions que han presentat al Ple amb errors gruixuts de continguts i de formes».

Aprovació de debat a la comissió

El PSC ja va explicar fa setmanes que no és partidari de canviar el nom de la plaça Constitució. Alerten que «Ciutadans va mentir de manera directa a la gent quan va anunciar a la premsa que la plaça Constitució ja havia canviat de nom per Plaça 1 d'octubre de 2017». Aleshores, però, només s'aprovava portar el nom a debat de la comissió. «Caldria una rectificació immediata d'una manera política de fer tan barroera i poc decent», va cloure el PSC.