26 de gener de 2018
26.01.2018

Girona intentarà «protegir» els veïns que portin més de deu anys al Barri Vell

Madrenas anuncia l'elaboració d'un Pacte Local per a l'Habitatge per al 2019-2029

26.01.2018 | 14:07
Girona intentarà «protegir» els veïns que portin més de deu anys al Barri Vell

L'Ajuntament de Girona intentarà "protegir" els veïns que portin més de deu anys vivint al Barri Vell. D'aquesta manera, totes les persones que portin més d'una dècada empadronades en aquesta zona i es vegin pressionades per marxar-ne -ja sigui perquè els pugen els preus del lloguer o perquè els propietaris volen vendre, per exemple- es podran dirigir al consistori i aquest farà de mediador per buscar una solució. Més endavant, el consistori podria estendre aquesta mesura a tots els barris de la ciutat, però enfocada especialment a la gent gran.

Aquesta és una de les mesures més immediates que prendrà el consistori per fer front a l'augment dels preus de l'habitatge. Però segons ha anunciat l'alcaldessa, Marta Madrenas, l'objectiu de l'Ajuntament no és només promoure mesures d'urgència sinó també a mig i llarg termini. Per això, promourà un Pacte Local per l'Habitatge per al període 2019-2029, que comptarà amb la participació dels partits de l'oposició i totes les entitats relacionades amb qüestions de vivenda. A més, també es treballarà conjuntament amb la resta de municipis de l'àrea urbana. L'objectiu és tenir-lo aprovat en aproximadament un any.

Segons Madrenas, el consistori vol esperar a tenir dades fiables abans de prendre mesures contundents sobre habitatge, com ara la reclamada moratòria dels pisos turístics, que el darrer ple va rebutjar perquè va considerar que actualment no hi ha prou dades que l'avalin. L'alcaldessa ha recordat que hi ha 500 habitatges registrats com a turístics a la ciutat, però va dir que s'ha d'investigar si tots funcionen com a tals i també quina incidència tenen altres factors com els estudiants universitaris o el pol d'atracció que exerceix Girona per les empreses i les administracions.  

L'Ajuntament de Girona ha presentat públicament aquest matí l'estudi "Estratègies i actuacions a l'abast municipal per a la mobilització del parc vatant d'habitatge", on s'assenyala que l'Eixample i el Barri Vell són els barris on hi ha més vivendes desocupades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook