L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va assegurar ahir que estarà «encantada» de reunir-se amb el delegat de l'Estat, Enric Millo, per parlar dels projectes que el govern espanyol ha de tirar endavant a la ciutat. I, sobretot, per escoltar les «explicacions» sobre els «incompliments» que l'Estat arrossega amb el parc Central, la reposició de plaça Espanya o l'Arxiu Històric.

En declaracions a TV Girona, l'alcaldessa va criticar el «cinisme il·limitat» i «l'explosió d'ego» d'Enric Millo quan li va fer «xantatge» assegurant que, a partir d'ara, l'Estat la tenia a ella com a única interlocutora a la ciutat. Marta Madrenas va recordar al delegat que el trencament de relacions institucionals de l'Ajuntament cap al govern espanyol no afecta, en cap cas, les reunions de treball.

«De fet, aquests darrers mesos n'hem tingut, i no sé si ell ha fet veure que no ho sabia o ho ha amagat expressament», va dir l'alcaldessa. «Som un govern responsable i mai deixarem de tenir aquelles reunions que són necessàries per al bon fer de la ciutat; això no té res a veure amb els actes institucionals o protocol·laris», va afegir. «No és una opció, cal que l'Estat compleixi els seus compromisos», va insistir.

En aquest punt, l'alcaldessa va retreure a Enric Millo haver fet una amenaça indirecta «amb tota la parsimònia». «Paralitzar projectes perjudica tots els ciutadans, tant aquells que creuen en la independència i la República com aquells qui no», va subratllar Madrenas.

Que l'Estat demani perdó

En referència a l'1-O, l'alcaldessa també va criticar que Millo parli simplement de «passar pàgina». «Si té la més mínima esperança que ho oblidarem i els rendirem pleitesia als actes públics, va molt equivocat», va dir Marta Madrenas, reiterant que, abans que res, allò que cal és que l'Estat demani perdó per la «violència desproporcionada» i no posi traves «al procés de depuració de responsabilitats».