El retard de l´inici obra de la marquesina del TAV del parc Central de Girona és el tercer que es produeix a la ciutat, en poc temps, per problemes econòmics amb l´empresa que havia guanyat el concurs. El cas més problemàtic s´ha viscut amb la construcció de la pista coberta de l´escola Cassià Costal, que ha patit tres adjudicacions. El primer cop es va adjudicar a Insyte Instalaciones per 328.948 euros.

En un segon concurs, es va adjudicar a 470.851 euros, a Cobra Instalaciones y Servicios. Finalment, al tercer cop, la construcció de la pista coberta es van adjudicar el mes de juny a l'empresa M i J Gruas per un import de 788.364,90 euros. Actualment les obres estan en marxa.

Insyte Instalaciones va renunciar en considerar que hi havia diferències tècniques amb el plec de clàusules referents als treballs sota terra. Cobra Instalaciones y Servicios, va renunciar a l'obra sense aclarir els motius. Després dels dos revesos, l´Ajuntament va apujar el preu dels treballs perquè s´hi presentessin empreses sense risc d´haver d´ajustar en excés els costos.

Un altre cas recent ha passat amb les obres a la central del Molí, per reconvertir l´edifici en un equipament municipal. Inicialment, s´havia projectat uns treballs per convertir l´immoble en un espai cívic amb espai per a casal d´avis i per a l´associació de veïns. Es va adjudicar a la promotora Actia Iniciativas SL, que va fer fallida quan portava un mes treballant-hi. Havia ofert 874.357,53 euros i el preu de sortida era de 1.245.701,00 euros. Aprofitant que la gent gran no veia de bon grat l´edifici i que s´havien paralitzat les obres, es va decidir que l´espai cívic s´acabés ubicant a la plaça Jordi de Sant Jordi, on ja està en funcionament.

Mentrestant, l´Ajuntament va optar per canviar el projecte al Molí, per posar-hi els serveis econòmics i de recaptació. Els treballs, que han començat fa poc es van adjudicar a Comsa Service Facility Management, per 1.025.801 euros.