La clínica Bofill La nova Unitat de Còlon Irritable i Malaltia Intestinal estarà liderada pel doctor Xavier Aldeguer, cap del servei de l'Aparell Digestiu de l'hospital Josep Trueta i procurarà oferir una atenció integral i multidisciplinària de patologies com el còlon irritable, la malaltia de Crohn o la colitis ulcerosa.

Aquesta unitat especialitzada pretén «fomentar la implicació i coordinació d'un equip multidisciplinari de professionals durant el procés assistencial», destaquen fons de la clínica gironina.

En aquest sentit, la primera visita va a càrrec del digestòleg, que valora la història clínica del pacient, els seus hàbits de vida i antecedents familiars amb l'objectiu d'establir un diagnòstic, si cal, sol·licitant les proves diagnòstiques complementàries que consideri oportunes.

L'equip el complementa un psicòleg i una nutricionista que participen de manera activa prestan serveis com l'atenció emocional i nutricional, dos factors claus per la millora de la qualitat de vida del pacient, recorden des del centre sanitari.

Des de la clínica Bofill subratllen que el control i el seguiment del pacient i una atenció multidisciplinària són fonamentals per assegurar l'adequada adherència al tractament i per evitar complicacions que desencadenin en ingressos i cirurgies.

A banda del doctor Xavier Aldeguer, integren la Unitat de Còlon Irritable i Malaltia Intestinal el psicòleg clínic Jordi Llinàs, especialista en neuropsicologia clínica i membre de la Unitat de Neurociències de la clínica Bofill-Neupsi, i Sara Oduber, especialista en nutrició clínica i graduada en farmàcia.