Els Mossos d'Esquadra han enxampat un conductor que portava una furgoneta amb un excés de pes de més d'11 tones.

Els agents van aturar el vehicle que anava ple de ferralla i van descobrir que duia més del 314% de pes autoritzat

El denunciat pels agents de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona és un home de 38 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Barcelona. Li van aixecar acta per diverses infraccions contemplades al Reglament General de Circulació i al Reglament d'Ordenació dels Transports Terrestres.

Els agents de trànsit ja havien denunciat, mesos abans, el mateix conductor per la mateixa irregularitat.

L'actuació es remunta al dilluns pels voltants de les vuit del vespre, quan una patrulla de l'Àrea Regional de Medi Ambient de Girona va aturar una furgoneta que circulava per la GI-533, de Salt direcció cap a Girona, amb excés de pes.

Una dotació de trànsit, que es va apropar al lloc dels fets per fer-se càrrec de l'actuació, va comprovar que es tractava d'una furgoneta amb plaques de matrícula nacional i que anava sobrecarregada amb restes de ferralla de vehicles.

14.520 quilos en total

Els agents van traslladar el vehicle fins una bàscula pel seu pesatge, amb un resultat de 14.520 kg, quan la massa màxima autoritzada és de 3.500 quilos, per tant amb un excés del 314.86%, 11.020 quilos, essent una infracció molt greu de transport. A la furgoneta li constava també la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) caducada.

Els mossos van denunciar el conductor al Servei Català de Trànsit per portar la ITV caducada i al Departament de Transports per un excés de pes molt greu, sancionat amb 4.000 euros, en base al Reglament d'Ordenació dels Transports Terrestres.

El vehicle va restar immobilitzat al lloc fins al moment en què desapareguessin les causes de l'excés de pes molt greu.