Dues societats han demanat una llicència a l'Ajuntament de Girona per poder obrir una nova sala de bingo amb bar a la carretera de Santa Coloma, a l'edifici on s'ubicava l'antiga discoteca La Catedral.

Segons apunten fonts municipals, l'activitat ja compta amb el vistiplau de la Generalitat i ara es troba en informació pública la llicència municipal. En principi, si compleix amb tots els requeriments, no tindrà problemes per obtenir-la.

D'aquesta manera, si l'activitat tira endavant, la ciutat tindrà una segona sala de bingo que se sumaria a la que ja existeix al carrer del Pont de la Barca. Anteriorment n'hi havia hagut d'altres al centre de la ciutat, però el bingo és una activitat a la qual tradicionalment ha costat tenir arrelament a la ciutat, especialment els que s'han situat al centre de la ciutat.

Per exemple, l'any 2003 en va obrir un al carrer Emili Grahit, on hi havia hagut els cinemes Catalunya, però va tancar al cap de només vuit anys. Avui, l'espai l'ocupa un basar xinès. Anteriorment n'hi havia hagut un altre, promogut pel Girona FC, a la Gran Via Jaume I, molt a prop de Correus. En aquest cas, va obrir a finals de 1987 i va abaixar la persiana el desembre de 1996.

Per tot plegat, l'únic que funciona encara és el del Pont de la Barca. Ara, els promotors de la nova sala intentaran fer-li la competència des de l'altra punta de la ciutat: la carretera de Santa Coloma, un lloc de fàcil accés per estar a prop de la sortida sud de l'autopista.

L'objectiu és utilitzar la nau de l'antiga discoteca La Catedral, molt popular en el seu moment entre els universitaris gironins però que des del seu tancament ha caigut en desús.