L'Espai Antiracista ha demanat valentia a l'Ajuntament de Salt per fer front a la qüestió del racisme. Per això, han presentat una moció per al ple de març en què demana, entre altres, eradicar totes les formes de racisme insitucional o per raó d'origen, nacionalitat, religió o color de pell. Els seus representants l'han presentat públicament aquest matí, quan han donat a conèixer la querella que ha presentat contra ells un regidor de Plataforma per Catalunya, Sergio Concepción, per incitació a l'odi, contra el dret de reunió, per associació il·lícita i per revelació de secrets.

L'advocat Benet Salellas ha explicat que la querella es basa, sobretot, en la concentració que van fer els membres de l'Espai Antiracista davant la parada de Sant Jordi de Plataforma per Catalunya l'any passat, i també en la contra-manifestació celebrada davant de l'Ajuntament davant d'una convocatòria que demanava més seguretat a la vila. Segons ha indicat, Concepción s'ha servit de les piulades a Twitter de l'Espai per a presentar la denúncia, que lamenten que s'hagi admès a tràmit.

Des de l'Espai Antiracista, Miquel Blanch ha assegurat que no faran ni un pas enrere. Per això, han impulsat una campanya d'adhesions que ja ha rebut més de 900 suports, han presentat la moció (que, segons indiquen, tindrà el suport d'ERC, IpS-CUP, PSC i Canviem Salt), faran actes públics i continuaran les mobilitzacions al carrer, especialment durant la diada de Sant Jordi.

Els membres de la plataforma, tanmateix, demanen més valentia a l'Ajuntament de Salt per lluitar contra el racisme al municipi. Per això, demanen als grups municipals que es comprometin a "aïllar políticament" els que promouen la divisió i el racisme en les institucions, així com que s'introdueixi com a requisit per a cedir o autoritzar l'ús de recursos o espais de competència municipal a qualsevol persona o entitatel compromís explicit que durant l'acte no difondrà missatges ni promourà actituds xenòfobes.