L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas ha proposat al periodista Tatxo Benet, comprador de la polèmica obra de Santiago Sierra Presos polítics, que la ciutat exposi la creació després de ser retirada de la fira ARCOmadrid.

"Seria un honor per a Girona exposar l'obra censurada de Santiago Sierra 'Presos polítics'. Només amb ciutadans crítics poden progressar les societats, per això són imprescindibles l'educació i la cultura", ha reivindicat la primer edil aquest dijous en un missatge de Twitter.

Benet va comprar l'obra de Sierra a la galeria Helga de Alvear per un preu que no arriba als 80.000 euros, abans de la seva retirada, i ha proposat exhibir-la primer a Lleida, d'on és originari.

Madrenas també ha agraït a Benet que adquirís "en nom de la llibertat d'expressió i l'artística" la polèmica obra, en la qual apareixen els rostres pixelats de líders sobiranistes catalans com Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Sierra va atribuir a IFEMA la retirada de la seva composició del certamen i va criticar que en fer-ho es "malmet seriosament la imatge" d'ARCOmadrid i d'Espanya.