23 de febrer de 2018
23.02.2018

S'espera una nevada extensa la setmana vinent a Catalunya

Els models a mitjà termini indiquen una forta baixada de les temperatures a partir de dilluns

23.02.2018 | 21:47

El Servei Meteorològic de Catalunya ha indicat que un potent anticicló situat als països nòrdics donarà lloc a l´arribada d´una massa d´aire molt fred, que afectarà Europa amb temperatures extremadament baixes durant la setmana vinent. La combinació d´aquest anticicló amb una profunda depressió centrada a les Açores causarà precipitacions en forma de neu a cotes baixes a Catalunya. Segons el Servei Meteorològic, tot i que encara hi ha certes discrepàncies en els models a mitjà termini, aquests indiquen que la bossa d´aire fred es mourà cap a latituds més baixes i afectarà Catalunya entre dimarts i dimecres. En aquest escenari es preveu un episodi de neu extens, amb una cota que podria baixar fins a nivell del mar.

Els gruixos acumulats en tot l´episodi podran ser d´entre 0 i 5 centímetres a punts del litoral, entre 5 i 15 centímetres al prelitoral i a la depressió Central i entre 15 i 30 centímetres al Pirineu i Prepirineu, sobretot al vessant sud. La cota de neu pujarà a partir de dimecres al migdia, i dijous les precipitacions en forma de neu s´aniran restringint al Pirineu i Prepirineu.

A més, dimarts i dimecres seran dies molt freds, tant de dia com de nit, amb glaçades que seran febles i puntuals a punts del litoral i entre moderades i fortes a l´interior.

Davant d´aquesta predicció, el Servei Meteorològic ha emès preavisos de risc per neu i fred per dimarts i dimecres que ve.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema