La processó del Sant Enterrament i la desfilada de la Confraria de Jesús Crucificat- Manaies que manté l'esquema i els horaris dels darrers anys. La processó tindrà lloc el Divendres Sant -divendres 30 de març, mentre que els Manaies desfilaran en dos moments: el dimecres 28 de març i el divendres 30, abans i durant la processó.

Com en els darrers anys, la processó sortirà a les nou del vespre des de la Catedral, punt on tornarà aproximadament dues hores després. Ja fa uns anys, es va avançar una hora la sortida. També es manté l'itinerari que inclou passar primer per la Rambla i després per la plaça del Vi i no a l'inrevés, una modificació pactada també fa pocs anys i que buscava evitar un pas massa tardà per la Rambla.

La presidenta de la Junta de confraries, Rosa Maria Domingo, ha volgut destacat que, enguany, la processó comptarà en el tancament amb la cobla la Flama de Farners, una de les grans novetats d'enguany. També destaquen els preparatius de la celebració dels 450 anys de l'Arxiconfraria de la Puríssima Sang. Enguany, portaran de convidats confrares de la Confraria de la Sanch de Perpinyà, amb més de 600 anys d'història.

A partir del migdia del divendres, es podran veure els passos que després formaran part de la processó, en una exposició a la plaça de la mateixa Catedral.

Mentrestant, els Manaies que formaran part de la processó, prèviament, a les set de la tarda, desfilaran per la ciutat per anar a recollir el pendonista d'honor, que enguany és Carles Falcó Huguet. El penó s'haurà lliurat el dimecres 28 de març, en una desfilada que sortirà a les vuit del vespre des de la seva seu de Sant Lluc.

La programació d'actes de Setmana Santa començarà oficialment amb el pregó inaugural a càrrec de l'escriptor i periodista Josep Maria Fonalleras el 22 de març (a l'auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat) acabarà amb el concert de la banda La Lira de Vilafamés el dissabte 31 de març (12.00 hores), a la plaça de Salvador Espriu, una nova ubicació. En cas de pluja, es faria a la Casa de Cultura.

La Fira del Ram, els concerts de música sacra a les esglésies del Mercadal i de la Mare de Déu dels Dolors, la benedicció de les palmes, l'Exposanta amb fotografies de Jordi Renart o l'exposició al castrum de Sant Lluc completen les activitats que es faran a la ciutat, del 22 al 31 de març, per celebrar la festivitat de la Setmana Santa.

Crida als joves

La presidenta de la Junta de confraria, Rosa Maria Domigo, ha fet una crida als joves a participar de les activitats de la Setmana Santa i a ajudar-los a anar modernitzant les activitats, que ha recordat que tenen un caràcter tant de convicció com de tradició. La regidora de Dinamització del Territori, Eva Palau, també ha animat els gironins «a participar a les activitats organitzades per celebrar la Setmana Santa a Girona perquè són part del patrimoni cultural i social de la ciutat».