15 de març de 2018
15.03.2018

Millo veu «sectarisme i fòbia» de Madrenas cap a l'Exèrcit

El delegat del Govern central confirma que Defensa recorrerà la prohibició al cos militar de ser a l'Expojove

14.03.2018 | 23:56
Bustamante i Millo van visitar ahir la fàbrica Zodiac.

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va confirmar ahir que el Ministeri de Defensa adoptarà «totes les accions legals» que calgui davant la decisió de Fira de Girona de prohibir la presència de l'Exèrcit a l'Expojove d'enguany per incomplir la normativa.

Millo va acusar l'alcaldessa «d'inventar-se un codi Madrenas» per impedir que tinguin estand i va recordar que els efectius militars estan «obligats» a dur l'uniforme en actes de servei. Malgrat això, va demanar als responsables del Patronat de Fira de Girona que «reflexionin» i «rectifiquin» perquè creu que aquesta situació afecta els gironins. «L'Exèrcit és una sortida professional com qualsevol altra i l'any passat dels 6.000 visitants, uns 1.300 es van interessar per aquesta opció», va dir.

Per això, Millo va demanar que es facin enrere i que aixequin una sanció que «només posa de manifest el seu sectarisme i la fòbia a aquest cos». Fa uns dies es va saber que s'ha exclòs la presència de l'Exèrcit a Expojove per tres anys perquè els efectius anaven amb uniforme militar, en contra del que diu el codi ètic de Fira de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook