Els Mossos d'Esquadra han detingut la cuidadora d'un matrimoni d'edat avançada de Girona que els robava les joies. Aquests objectes de valor estaven valorades en uns 9.000 euros i havien estat venuts en establiments de compravenda d'or i joieries.

La detinguda és una una dona de 35 anys, de nacionalitat hondurenya i veïna de Salt, que no té antecedents. Ha quedat acusada de ser la presumpta autora d'un delicte de furt i un delicte de robatori amb força. La detenció i investigació ha anat a càrrec dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Bàsica Policial del Gironès.

Tota la història va començar el 5 de març, quan l'agent encarregat de comprovar els contractes de compravenda de joies, en diferents establiments dedicats a aquest tipus de transaccions, va detectar objectes de dubtosa procedència. Arran d'aquest fet, els Mossos van iniciar una investigació per determinar la procedència de les joies. Durant la investigació la policia va constatar que la persona que empenyorava els objectes era una dona que treballava de cuidadora d'una parella d'avançada edat, de més de 90 anys, que vivia a la ciutat de Girona.

El 12 de març, una patrulla es va adreçar a un dels establiments de compravenda d'or on havien dut els objectes i també a una joieria, per tal de trobar pistes sobre la persona que havia anat a vendre les joies investigades. El valor total de les joies venudes ascendia a uns 9.000 euros.

Els investigadors van localitzar la família del matrimoni i van confirmar les seves sospites.

Les joies eren propietat del matrimoni que cuidava la investigada i les tenien a l'interior d'una caixa forta. A més, la família tenia sospites que la dona podria estar fent una gestió fraudulenta de les pagues mensuals dels avis, ja que darrerament tenien unes despeses molt elevades, un fet que ara està sota investigació.

El 13 de març, els Mossos van detenir la cuidadora i l'endemà va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat.