Quan es va decidir desenvolupar urbanísticament el sector conegut com el Parador del Güell, hi va haver recels veïnals i polítics. La zona formava part de les hortes de santa Eugènia i es considerava que s'havia d'apostar per la preservació de la integritat del paisatge. Entre l'any 2003 i 2004 van començar les tramitacions en paral·lel per regular i posar en ordre les hortes i al mateix temps per convertir la zona més propera a l'avinguda Josep Tarradellas en un espai per a dotacions. Era el parador del Güell. El govern d'aleshores, defensava que per poder fer totes les actuacions necessàries a les hortes calia finançament i en part podia procedir de la venda de parcel·les al Parador. Per una, per exemple, es va obtenir més de mig milió d'euros. A les hortes, es van crear horts de lloguer, aiguamolls, es van millorar tots els camins i els sistemes de reg, les barraques i les tanques es van unificar i es van soterrar línies elèctriques.

Al parador del Güell s'hi va considerar adient que s'hi poguessin construir equipaments amb determinats usos previstos: hotels, edificis d'oficines i locals religiosos, entre d'altres. No podien superar l'alçada del col·legi Maristes. Durant anys, les tres parcel·les amb aquestes possibilitats van quedar abandonades i hi creixien les males herbes. Finalment, el 2013 el govern del moment va incloure noves opcions als usos, com ara la possibilitat d'ubicar-hi grans superfícies comercials i establiments de restauració.

En poc temps es van rebre peticions per construir-hi primer un supermercat i un Mc Donald's i posteriorment un segon supermercat. Diverses formacions polítiques i plataformes veïnals es van queixar que a tocar d'un col·legi, de l'escola d'hostaleria i de les hortes s'hi permetés un establiment de menjar ràpid que, apuntaven, no fomenta el menjar sa. També hi va haver oposició cap a les grans superfícies en creure que anirien en detriment del comerç de barri i perquè «amagaven» i feien «invisibles» les hortes de Santa Eugènia.