Una centenar de persones van cremar fotos del rei Felip VI a Girona i van brindar amb cava per celebrar la sentència favorable del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'aquest dilluns passat. Els manifestants van cridar consignes en contra de la monarquia espanyola, i a favor de la República. El portaveu dels encausats, Lluc Salellas, va lamentar l'actitud dels tribunals espanyols, i va assegurar que el fet que hagi trigat tants anys a resoldre's demostra que la justícia de l'Estat «actua de part». «Només expressàvem la nostra opinió, tenim el dret a defensar que som independentistes», va reblar Salellas.

La sentència es va conèixer aquest dilluns passat i obliga l'Estat a retornar els diners a dos joves gironins que van ser condemnats per cremar fotos del rei Joan Carles I l'any 2007, a més d'indemnitzar-los amb 9.000 euros.

Precisament, dimarts passat, un centenar de persones de Banyoles també es van concentrar al vespre davant l'Ajuntament d'aquesta localitat i van cremar fotos del rei Felip VI i d'altres membres de la família reial.