Un centenar de persones convocades pel Col·lectiu La Forja de Girona han abaixat del màstil i arrencat la bandera espanyola que onejava a la Subdelegació del govern espanyol a Girona. Els manifestants també han pintat de groc la façana de l'edifici.

Els convocats han fet crides en contra dels empresonaments dels consellers destituïts, i han reclamat "fer passes endavant" per construir la República. La portaveu del La Forja Girona, Júlia Reniu, assegura que la revolució dels somriures "ha acabat" i ara "cal passar a l'acció". "Estem farts de la repressió brutal de l'Estat i com que aquest edifici és de tots per això hem vingut", ha reblat Reniu.

Està previst que els concentrats es quedin fins a la protesta convocada per les 7 de la tarda. En diversos moments s'han viscut escenes de tensió amb els Mossos, però no hi ha hagut incidents.

En paral·lel a aquesta acció s'ha fet una marxa lenta a l'autopista AP-7 a la sortida oest de Girona en direcció Barcelona.

En aquests vídeos es poden veure diferents moments de l'acció que ha portat a terme el Col·lectiu La Forja, entre ells el moment en què arrencaven la bandera d'Espanya del màstil exterior de la subdelegació del govern