L’Ajuntament de Girona, a través de L’Estació Espai Jove, organitza per segon any consecutiu el cicle “Camins”, que té com a objectiu principal donar eines als joves per afrontar amb garanties els moments en què han de prendre decisions relatives al seu futur formatiu i professional. Les activitats començaran el 16 d’abril a les 18 h a l’EspaiCaixa amb la conversa “Els fonaments de l’educació del futur”, entre el doctor en Biologia, professor i investigador en genètica a la Universitat de Barcelona i divulgador sobre neurociència i educació, David Bueno, i el doctor en Filosofia, professor de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i assessor filosòfic de la sèrie de TV3 Merlí, Nemrod Carrasco.

Les sessions del cicle aniran a càrrec de conferenciants experts en el tema i estan dirigides a públics diversos, des d’alumnes d’ESO, batxillerat, i cicles universitaris fins a professionals de sectors educatius i d’orientació i famílies en general. El tinent d’alcaldia i regidor de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha volgut destacar la importància d’aquest cicle, ja que “la joventut és la base de la societat del futur i és imprescindible donar-los eines, d’una manera propera, per facilitar-los i assessorar-los en matèria de coneixement”.

Els processos d’orientació i experiències que es treballen des de L’Estació Espai Jove giren entorn a diferents eixos. L’any 2017 els tècnics de L’Estació van atendre un total de 1.372 joves per temes formatius, 1.339 per temes laborals i 454 per temes de mobilitat internacional. A més d’aquests, cal sumar els 366 joves que s’han atès a través de les orientacions que ofereixen directament als instituts.

La primera edició del cicle va assolir la xifra de 500 assistents i participants a les diverses activitats programades. “Camins” forma part de la programació d’abril, maig i juny de Joventut de l’Ajuntament de Girona, que compta amb més d’una seixantena d’activitats.