La portaveu del PP a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha anunciat avui que presentarà una moció en el ple del proper dilluns, dia 9, per demanar la dimissió de l'alcaldessa, Marta Madrenas, per considerar que el seu càrrec és incompatible amb el seu posicionament independentista.

Veray ha explicat que reclamaran "la reprovació de Madrenas" i la seva "dimissió immediata", al mateix temps que l'ha culpat de forçar aquesta situació "amb la seva actitud i la seva manera de fer i governar".

"Portem mesos demanant-li que rectifiqui, que es comporti amb respecte institucional, que faci el que és responsabilitat d'una alcaldessa de Girona, que és governar per a tots els gironins i no solament per a aquells que pensen com ella, els independentistes", ha afegit la portaveu popular.

Concepció Veray ha relatat les actuacions de Madrenas des del passat octubre, que recullen en la moció, començant el 4 d'octubre amb la signatura "dos oficis per trencar relacions amb el Govern, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional d'una banda i, per un altre, amb la Casa Reial".

"Després va donar suport a mocions que declaraven persona senar grata al Rei Felip VI i al delegat del Govern, Enric Millo", ha afegit Veray, qui ha sumat després altres actuacions com la d'evitar "que la Policia Local convidés a la seva jornada als altres cossos policials".

La llista continua amb que l'ajuntament va negar, al gener, a la Fundació Princesa de Girona "la celebració dels seus premis a l'Auditori traient-se de la màniga unes obres que, a dia d'avui, encara no s'han explicat".

"El 12 de febrer (Marta Madrenas) va executar una de les decisions més errònies, que és el canvi de nom de la plaça Constitució per 1 d'octubre", ha relatat Concepció Veray, qui també ha recordat que, a la invitació per part de la Policia Nacional a actes de celebració, l'alcaldessa va respondre amb una "carta o paraules desafortunades i fora de lloc".

Veray s'ha referit també al veto, el 7 de març, de la fira de mostres a la presència de les Forces Armades en el saló Expojove i al desplaçament a Brussel·les de vuit regidors per "menjar amb l'expresident Carles Puigdemont", després del que s'ha preguntat "si van ser a rebre ordres".

En tot cas, el punt culminant per al PP és quan, el 23 de març, Madrenas participa "en una concentració-manifestació convocada pels CDR en la porta de la Subdelegació de Girona i ho fa de manera activa".

"El discurs d'aquell dia s'ha fet viral a les xarxes socials on, sobre una tarima, amb micròfon i tota la parafernalia d'un míting polític, fa consignes a favor de la revolució, contra el Govern d'Espanya i arriba a dir que ens tiraran de la ciutat", ha puntualitzat Concepció Veray.

Per Veray, aquesta actitud "incita a l'odi, a l'agressivitat, a la violència i posa de manifest l'actitud sectària una vegada més d'aquesta alcaldessa".

La portaveu popular subratlla a més que, l'endemà passat d'aquest discurs, "els CDR van assaltar la Subdelegació i van fer actes d'ultratge a la bandera espanyola i europea i van espatllar el patrimoni públic".

A més, Concepció Veray critica que el partit de Madrenas, el PDeCAT, la defensés "a través de tuits impresentables", arribant a definir com a "males persones" al delegat del Govern i a ella mateixa.

Veray accepta que Marta Madrenas segueixi si així ho vol "en el camí de la revolució", però considera que ha de fer-ho "des del seu càrrec en el partit, a través de l'Associació de Municipis per la Independència o d'un CDR, però el que no pot és seguir fent-ho a través del seu càrrec institucional d'alcaldessa de Girona".

Finalment, la portaveu ha confirmat que ha posat en coneixement de la Subdelegació de Girona l'absència d'una foto del Rei Felipe VI a la sala de plens de l'ajuntament.

Madrenas agraeix al PPC que "per fi" utilitzi "mitjans polítics" com a via de debat presentant la moció per reprovar-la

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha agraït al PPC que "per fi" faci servir la política a l'hora de debatre sobre tot el què ha dit i fet arran "de la violència policial de l'1-O". Després que el PPC hagi presentat una moció que demana reprovar-la i n'exigeix la seva dimissió immediata, l'alcaldessa de Girona ha fet una piulada a Twitter. A l'escrit, Madrenas posa sobretot l'accent en què, al ple del proper dilluns, la moció permetrà debatre discrepàncies en el terreny polític. "Molt contenta que el PPC per fi utilitzi mitjans polítics com a via per tenir els debats pertinents", subratlla l'alcaldessa de Girona. I hi afegeix: "Desitjo que sigui un primer pas per abandonar la judicialització de la política".