Girona, i especialment el barri de Font de la Pólvora, commemora aquesta setmana el Dia Internacional del Poble Gitano, que té lloc el 8 de març. Però tot i que la diada principal serà diumenge, durant diversos dies ja s'estan celebrant activitats.

Avui es donarà el tret de sortida amb la xerrada titulada L'educació com a element per a la transformació de la realitat del Poble Gitano, a càrrec de Jelen Amador, llicenciada en dret i doctora en Sociologia. La cita serà a dos quarts de sis al Centre Cívic Onyar.

Paral·lelament, des de dimarts 3 fins a dissabte 7 d'abril, es pot veure al Centre Cívic de Santa Eugènia l'exposició Mirades de futur: L'educació, via de promoció, amb fotografies de Martía Artalejo i textos del programa Integrant Accions. Aquests mateixos dies s'explicaran contes Rromané a les escoles Sagrada Família, Vila-Roja, Font de la Pólvora i Annexa. A més, a l'institut Vicens Vives es farà una xerrada sobre qui són els Rroma.

El dissabte estarà dedicat a la música. A les onze del matí, a l'Espai Marfà, hi haurà una classe magistral de guitarra a càrrec de Steeve Laffont, mentre que el mateix artista oferirà un concert a dos quarts de vuit del vespre a la Casa de Cultura.

Diumenge serà la jornada central de les celebracions. A les deu del matí es farà una quina infantil davant del pavelló de Vila-roja, mentre que fins a la una del migdia hi haurà també una del migdia. Després d'una actuació musical, hi haurà una fideuà popular davant del centre cívic a càrrec de l'associació juvenil Ketanipé. Tot seguit, es rifarà un pernil i s'iniciarà la marxa gitana cap a l'Onyar, on es llegirà el manifest i es farà la tradicional ofrena floral al riu.