05 de abril de 2018
05.04.2018

Les ONG tornen al Consell Municipal de Cooperació per fer fora l'Exèrcit de l'Expojove

La Coordinadora d´ONG Solidàries afirma que seguiran lluitant per excloure els militars "definitivament" del certamen després de la decisió judicial

05.04.2018 | 10:50
Les ONG tornen al Consell Municipal de Cooperació per fer fora l'Exèrcit de l'Expojove

"Amb uniforme o sense, volem l´exèrcit fora d´ExpoJove", així de taxatiu és el titular d'un comunicat de la Coordinadora d´ONG Solidàries que lamenta la decisió judicial de deixar participar l´exèrcit en aquesta fira educativa, com a mesura cautelar i a l´espera d´una sentència ferma.

Aquesta entitat que engloba les ONG a més anuncia que valoren "positivament els esforços del consistori gironí per intentar dur a terme la voluntat ciutadana" i que per aquest motiu, han tornat a participar del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació (CMSC). D'on van sortir l'abril de l'any passat.

I que per això, des d'aquest ens seguirat "treballant per excloure definitivament l´exèrcit de Fira Girona, basant–nos en el Codi Ètic impulsat pel mateix Consell"

També demanen a la comunitat educativa que mostri "el seu rebuig cap a la militarització dels espais educatius i del currículum escolar, ja que són part fonamental en el procés de creació de pensament crític del nostre futur immediat"·.

I finalment, demanen als polítics que tinguin present la Moció 55/XI aprovada el seu dia al Parlament i que  contribueixin a fer efectiva la desmilitarització del territori.  

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook