Alumnes de l'Institut Salvador Sunyer de Salt viatjaran aquesta primavera a la ciutat de Lingen, agermanada amb la vila de Salt. El viatge respon a la visita que alumnes d'un institut de la ciutat alemanya van fer el 2017. El viatge dels alumnes saltencs ha estat possible gràcies a l'aportació rebuda per part de l'empresa d'ascensors Citylift, fruit de l'acord de col·laboració entre aquesta i l'Ajuntament de Salt.

La ciutat de Salt està agermanada des de 1998 amb la ciutat alemanya de Lingen, arran d'aquesta relació, al curs 2016-2017, l'institut Berufsbildende Schulen Lingen Wirtschaft de Lingen va proposar al Salvador Espriu realitzar un intercanvi de continguts didàctics entre els alumnes.

Fins ara, no havia estat possible l'intercanvi per les dificultats que generaven les despeses econòmiques que suposava el desplaçament. Aquest any, superant tots els entrebancs, l'equip docent del cicle formatiu d'Activitats Comercials, es va proposar tirar-lo endavant i amb la intenció que aquest sigui el primer de molts anys. La col·laboració de l'Ajuntament de Salt i l'ajuda de l'empresa d'ascensors ha permès tirar endavant el projecte i els alumnes sortiran el 19 d'abril cap a Alemanya.

L'objectiu del viatge, en el que participaran 2 professores i 6 alumnes, es practicar altres llengües, fomentar les relacions socials i l'intercanvi d'idees i trets culturals i facilitar un escenari per poder realitzar en un futur possibles pràctiques duals dels alumnes saltencs a Alemanya.