L'Ajuntament de Girona tal com van escollir els veïns i veïnes en la consulta dels pressupostos participats del 2017 al barri de la Devesa-Güell. Divendres passat, la junta de govern del consistori va aprovar inicialment el projecte.

La superfície sobre la qual s'actuarà és de 150 metres quadrats i la coberta s'ubicarà a l'extrem de la plaça que limita amb el carrer de Bernat Boadas i el passatge dels Massaguer. Segons ha informat el consistori, el projecte no preveu modificar ni el paviment ni la distribució actual de la plaça i només considera la construcció d'un cobert per generar una zona d'ombra i de protecció en cas de pluja.

L'alçada prevista de la pèrgola és de quatre metres i se sustentarà sobre pilars de fusta laminada que es fixaran a unes platines metàl·liques. El sostre de la coberta serà de fusta i incorporarà una làmina asfàltica per garantir-ne la impermeabilització.

Sis setmanes d'obres

El pressupost total del projecte, redactat per l'arquitecte Ricard Turon, és de 45.377, 66 euros (IVA inclòs) i els veïns van acordar destinar-hi 11.000 euros de l'assignació pressupostària que va tenir el barri el 2017. Quan s'aprovi definitivament, es farà la licitació del projecte i, un cop adjudicat, el termini d'execució previst de les obres és de sis setmanes.

El regidor d'Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha assenyalat que «es tracta d'una demanda dels veïns del barri per tal de poder optimitzar i augmentar els usos i les activitats que es porten a terme a la plaça i, en definitiva, per millorar la cohesió social del sector».

D'aquesta manera, veïns i consistoris volen continuar donant utilitat a aquesta plaça, que compta amb una parada de la Girocleta i acull activitats com per exemple el sopar popular de Fires, que té lloc en un envelat.

Amb la nova coberta, l'objectiu és que s'hi puguin organitzar actes independentment de la meteorologia i sense haver d'estar pendents de si plou o fa una excessiva calor.