L'Audiència de Girona ha condemnat a 3 anys i un dia de presó al lladre multireincident que va irrompre per la força en un bar de la ciutat de Girona per endur-se els diners de la caixa enregistradora. L'acusat -de nacionalitat espanyola i condemnat fins a 6 vegades per delictes del mateix tipus- va accedir a l'establiment el passat 27 d'agost del 2017. Amb les sentències anteriors no havia ingressat a presó perquè les penes eren inferiors als dos anys.

Malgrat que en un inici el ministeri fiscal li demanava 4 anys de presó, la defensa de l'acusat, exercida per l'advocat Jordi Colomer, va aconseguir una rebaixa la pena. Colomer ha explicat que el pacte ha servit també per evitar que el fiscal apliqués un agreujant de reincidència i pogués incrementar la pena que demanava inicialment.

Enxampat amb la caixa al cotxe

El lladre va cometre el robatori de matinada, quan el bar estava tancat al públic, trencant la porta posterior amb una pedra de grans dimensions. Es va emportar la caixa enregistradora (que contenia un total de 1.600 euros en bitllets, monedes i diversos tiquets del local), una impressora i un lector de bitllets. No va ser fins més tard que els agents de la policia local de Salt el van enxampar circulant pel carrer Major amb la caixa a dins del vehicle, en la qual hi havia un total de 409 euros i els tiquets del bar.

La condemna és ferma, ja que tant el ministeri públic com la defensa han renunciat a recórrer. El condemnat es trobava en presó preventiva per aquesta causa des de l'agost de l'any passat. El lladre, però, no haurà de fer efectiva cap suma en concepte de responsabilitat civil, ja que l'amo del bar va renunciar a la reclamació dels danys.