Un aparatós incendi ha afectat la matinada de dissabte l'interior de la fàbrica de motos Gas Gas - Torrot al polígon industrial Torremirona, de Salt. En les tasques d'extinció hi han participat una quinzena de dotacions dels Bombers

El foc, que ha començat per causes que encara no s'han determinat, ha afectat la part nord de la nau i ha fet caure alguna viga de la coberta. La intensa fumera, però, afecta la totalitat de la construcció.

La fàbrica de Gas Gas està en una nau de 10.000 metres quadrats totalment aïllada, de manera que no ha calgut fer cap evacuació. Tampoc no hi ha hagut cap persona ferida.

El sotsinspector de Bombers Enric Cano ha explicat que quan han arribat les primeres dotacions hi havia molt de fum i temperatura. "Després s'ha pogut accedir a la coberta i obrir lluernaris. Un cop baixada la temperatura i amb menys fum, s'ha pogut entrar dins la nau i fer una extinció ofensiva", ha afegit.

{C}{C}{C}{C}

Cano ha matisat que sobretot s'han cremat dos o tres punts de la nau, que no està tota cremada i que es podrà salvar bona part del material.

El foc només ha afectat el 5% de la planta

El propietari de Torrot Group-Gas Gas, Iván Contreras, ha fet aquest dissabte al migdia una crida a la calma a treballadors i clients després de l'aparatós incendi que s'ha produït aquesta matinada a la planta de Salt, en la que han arribat a intervenir fins una quinzena de dotacions dels Bombers de la Generalitat.

En una atenció als mitjans, Contreras ha comentat que, si bé en un principi es veia que el foc era "molt aparatós", quan s'han sufocat les flames s'ha vist que han afectat al voltant d'un 5% de la planta, en una zona on han cremat bàsicament cartrons. No hi ha afectacions estructurals a l'edifici ni tampoc a les línies de producció ni a la zona d'entrega de comandes.

D'aquesta manera, segons Contreras, al llarg de la setmana vinent es procedirà a condicionar, netejar i pintar la fàbrica per tornar al ritme habitual de treball.

.

Projecte d'inversions a la planta

Gas Gas, un històric fabricant de motos de trial i enduro fundat a Girona va entrar en una profunda crisi fa uns cinc anys. Finalment, Torrot va fer-se amb els actius de la companyia amb l'objectiut de reflotar-la. En l'actualitat, la marca compta amb 150 treballadors i exporta el 90% de la producció.

El darrer projecte anunciat és una inversió de 2 milions d'euors aquest 2018 per adaptar la fàbrica de Salt i poder començar a produir el sèrie la seva primera moto de trial elèctric (la nova TXE de GasGas). Fa només tres mesos, el conseller del grup, Iván Contreras, assegurava que la nova moto de trial elèctric permet avançar cap a un model de mobilitat sostenible. «La societat reclama vehicles que no contaminin per protegir l'entorn i reduir la contaminació», precisa. I va afegir: «Ja ho hem fet amb la MUVI, pensada per als entorns urbans; ara ho volem traslladar al camp, a les motos off-road, per evitar contaminar el medi ambient i eliminar el soroll dels motors en entorns sensibles».