08 de maig de 2018
08.05.2018

Picaresca amb les targetes d'aparcament per discapacitats a Salt

La Policia Local de Salt ha engegat una campanya el mes de març i ja ha comissat 21 targetes i ha obert diligències per falsificació en cinc casos

08.05.2018 | 19:24
Picaresca amb les targetes d'aparcament per discapacitats a Salt

La Policia Local de Salt ha posat en marxa una campanya per evitar l'ús fraudulent i la picaresca amb les targetes per discapacitats, que permeten aparcar en els espais reservats de càrrega/descàrrega i a les zones blaves del municipi.

Des del mes de març els agents han intervingut 21 targetes i han instruït diligències per falsificació en cinc casos.

Fotòcopies i caducades

La majoria de les targetes intervingudes ho han estat perquè eren fotocòpies -no són vàlides-, estaven caducades, el titular de la targeta no era present, o fins i tot havia mort.

En els casos que s'han descobert alteracions de dades, o que la persona que utilitzava la fotocopia no tenia relació amb el titular, o aquest estava mort, s´ha informat al jutjat per un presumpte delicte falsificació.

La Policia alerta que aquest delicte de falsificació comporta penes de 6 mesos a tres anys de presó i multa de 6 a 12 mesos.

Vehicle retirat i multa

Quan es detecta un cotxe amb la targeta fotocopiada o falsificada, en un aparcament reservat a persones amb disminució, s'avisa a la grua per procedir a la retirada del vehicle i se li imposa una multa de 200 euros. Posteriorment es comissa la targeta falsificada i si s'escau s'informa al jutjat.

El regidor responsable de Seguretat Ciutadana, Toni Vidal ha manifestat que "la intenció de la campanya és recordar que s'ha de fer una bona pràctica en l'ús d'aquestes targetes, cosa que com s'ha vist, hi ha gent que no respecta"

Per poder dur a terme la seva tasca i acabar amb l'ús fraudulent de les targetes per a persones amb mobilitat reduïda els agents han realitzat una formació específica, centrada en la detecció de les targetes falsificades i evitar l'ús d'aquestes de forma fraudulenta per aparcar vehicles particulars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook