08 de maig de 2018
08.05.2018

Troben cinc immigrants amagats en un camió a Salt

El xofer va sortir de l'autopista a l'altura de Girona Sud i la policia hi va localitzar sis persones procedents del Sudan

08.05.2018 | 08:58
Un grup d´immigrants localitzats a la Jonquera el 18 d´abril

Nou cas d'immigració il·legal a les comarques de Girona en un camió. Cinc homes del Sudan apareixen al remolc del vehicle pesant.

La descoberta es va produir ahir a la tarda quan el xofer d'un tràiler que anava en sentit Barcelona per l'autopista va començar a sentir un soroll al remolc.

Per aquest motiu va agafar la sortida 7 de l'autopista, a Salt i ràpidament es va aturar a tocar el peatge de Girona Sud i va alertar els treballadors Acesa.

Ràpidament aquests van alertar el 112 dels fets i efetius de Seguretat Ciutadana dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Salt i agents de l'ARRO es van personar fins al lloc pels volts de dos quarts de cinc de la tarda.

En obrir el remolc van trobar que hi havia cinc homes a l'interior. Els quals anaven sense documentació.

Seguiment, els Mossos d'Esquadra els van atendre i van alertar la Policia Nacional, tal com marca el protocol en ser un cas d'estrangeria.

Els cinc homes, de procedència sudanesa, van ser traslladats fins a la comissaria de la Policia Nacional a la Jonquera.

On tal com marca l'acord de devolució entre França i Espanya, es va procedir a retornar aquest grup d'estrangers cap al país gal.

Amb aquests ja són prop de 70 els estrangers que han arribat de forma il·legal a dins de camions a les comarques gironines.

L'últim cas es remuntava al 24 d'abril quan deu africans van arribar a Sils amagats a la caixa d'un camió procedent d'Itàlia. El xofer, que havia fet dues parades a França, els va descobrir quan es va disposar a descarregar el vehicle.

En tots els casos, els estrangers han arribat procedents d'Itàlia i en concret, se sospita que al pas fronterer de Ventimiglia hi hauria algun tipus de màfia que els proporciona l'entrada a aquests camions.

Però segons ha dit diverses vegades la Policia Nacional, tot apunta que no volen venir cap a Espanya sinó que el seu destí final seria França.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook