L'Ajuntament de Girona ha aprovat aquest matí atorgar la llicència per a les obres de reforma del Palau Firal, que podran començar a partir de mitjans de juny i impediran que l'Auditori pugui acollir l'entrega dels Premis Princesa de Girona, tal com pretenia la Fundació.

La reforma més important -obrir una nova porta principal a la façana que dóna a la Devesa- podrà començar a mitjans de juny i la previsió és que els treballs durin dos mesos i mig. Es tracta de l'obra més ambiciosa, que costarà uns 270.000 euros, segons la llicència. Paral·lelament s'aniran fent treballs menors de reforma de diferents espais interiors que compten amb un pressupost de 110.000 euros.

Segons ha explicat la directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, en el Patronat que se celebrarà dimarts tenen previst aprovar les obres i immediatament l'endemà (el 17 de maig) obrir la licitació. Si tot segueix sobre el calendari previst, la mesa de contractació farà l'adjudicació el dia 11 de juny, i fins el dia 25 hi haurà temps per comunicar i formalitzar el contracte. Els treballs, doncs, podran començar en aquest període.

La Fundació Princesa de Girona entrega cada any els seus premis al voltant del darrer cap de setmana de juny. Després que l'Ajuntament els comuniqués fa uns mesos que aquest any no podran disposar de l'Auditori, la Fundació manté la seva voluntat de celebrar l'entrega a Girona però encara no ha comunicat en quin espai ho farà.