L´Ajuntament de Girona va aprovar ahir inicialment per Junta de Govern Local el projecte de reforma de la cruïlla dels carrers de Reggio Emilia i del Riu Cardener. L´objectiu és eliminar la rotonda existent en aquest encreuament i crear un espai de circulació regulat per semàfors per millorar tant el trànsit com la seguretat de vehicles, bicicletes i vianants. Des de feia molts anys, els veïns de la zona reclamaven algun tipus d´actuació perquè la forma del giratori permetia als vehicles no frenar i seguir recte a tota velocitat. Això causava ensurts als vianants i també havia causat algun accident. Davant de les reiterades queixes dels veïns, s´havien fet controls policials de velocitat i s´havien anat posant semàfors en diferents punts dels vials que condueixen fins a la rotonda.

El projecte inclou també la reordenació de l´àrea d´aparcament que hi ha en aquesta zona, per tal d´integrar-la millor a l´entorn i adequar-ne l´accés, i la reforma del passeig central, que limita els dos sentits de circulació. En el marc de les actuacions es preveu substituir també els punts de llum existents per nous llums LED i ampliar els punts actuals d´enllumenat.

Una prioritat

La reforma de la cruïlla d´aquest punt de l´entrada sud de la ciutat «és una de les actuacions prioritàries per l´equip de govern, tal com vam manifestar quan vam presentar el pla d´obres a curt i mitjà termini», ha destacat l´alcaldessa, Marta Madrenas. El regidor d´Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha explicat que «és una actuació molt important pel que fa a la mobilitat i a la seguretat en la circulació de la zona, molt propera a un centre escolar».

Després del període d´exposició pública i de l´aprovació definitiva, es licitarà el projecte per un import de 643.335,73 euros (IVA exclòs). Es preveu que el termini d´execució de les obres sigui de quatre mesos i que aquestes comencin a principis del 2019.